Klubaften med planer for Herlev Festuge 2018
Kære medlemmer,
Tak for et godt klubmøde i aftes hvor der blev lagt lidt planer for brygning til næste års Herlev Festuge.
Det var et fint fremmøde og der blev snakket om mulige øl typer som kunne serveres under festugen og der blev aftalt hvem der er ansvarlige for at gennemføre et bryg.
Vi har endnu ikke fået datoen for festugen 2018, men den plejer at ligge omkring slut/start af august/september og det anbefales at alt øl er brygget før skolens sommerferie, da vandet her stå stille og ikke er så koldt som det bør være.
Ansvarlige for et bryg betyder at:
Man har ansvaret for at brygget gennemføres fra korn til fustage/flaske.
Man sørger for hurtigst muligt at reservere en dato til brygning og planlægger omstikning og tapning
Man i samarbejde med Kent laver/kigger på en opskrift således at Kent kan forsøge at kordinere fælles indkøb for alle bryg og ud fra hvad klubben har på lager.
Der brygges ca. 70-80 Liter som fordelses på 3 fustager og resten på klubflasker
Man holder styr på evt. bilag for ekstra indkøb af råvare.
Man holder styr på data for øllet, EBC, IBU og Alc.% samt smager og laver en beskrivelse/smagsprofil af det færdige øl.
Man sørger for at holde formanden og Kent orienteret om hele forløbet, bryg datoer mv.
Følgende øl typer blev aftalt og følgende blev ansvarlige:
Stout: Kim Danø + Dennis W. A. + Henrik B. – Skal brygges hurtigst muligt!
Doppel Bock: Kent + Dennis W. A. + Henrik B. – Skal brygges hurtigst muligt!
IPA: Kim Bille + Dennis M. + Gert M. – Brygges ca. 3 mdr. før
Pale Ale (mild humlesmag så den ikke ligner en IPA): Keld K. + Henrik S. – Brygges ca. 3. mdr. før
Frugt øl: Thor J. + Chresten J. + Arne – Skal brygges senest ?
Cider: Er brygget, da vi har to fustager fra sidst.
Selvom man ikke kunne deltage i mødet i aftes og derfor ikke står på listen ovenover, har man selvfølgelig mulighed for at være med til at brygge og hjælpe til. Men dem der nu står på listen er dem der sætter datoer for hvornår dekan. Nå disse datoer kendes giver jeg informationer videre og man kan herefter se hvilke dage man evt. kan komme og være med.
Dennis Morre fortalte herefter om den nye anordning der er lavet på sparevands gryden der skal forhindre at varmelegemet brænder af og hvordan denne virker. Og medlemmerne havde mulighed for at få god dansk honning med hjem.
PS: Husk tilmelding til juleafslutning den 12. december!
Højt skum
Kim Bille Christensen
Formand – Herlev Håndbryggerlaug